logoheader
-ВизиткаНовиниОбразователен процесДейности по интересиКултура, спорт, туризъмПравила за децатаКандидатстване и подготовка на детето за детска градинаДокументи за постъпванеГалерияУчилище за родителиРодителски алиансДиректорНагради и отлиияПравилнициОбществен съветПрофил на купувачаБюджетКонтакти-

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

Добре дошли на сайта на Детска градина № 2 "Звънче"!

Желанието Ви като родители да осигурите най-доброто за своето дете е естествен стремеж, за което Ви приветстваме! Ние в детската градина разбираме колко важна за Вас е тази мечта и се стараем да я сбъднете, и да отговорим на всичките Ви очаквания. Родителите за нас са преди всичко първоначалните в живота на детето и като такива знаем, че те са най-заинтересовани, най-чувствителни за доброто на детето.

Родителите са най-естествените партньори, гарант и опора за реализиране на нашите педагогически проекти, свързани с образованието и творческите изяви на детето.

В резултат от взаимодействието с родителите, детската градина се ползва с огромен интерес от обществеността, бележи редица постижения, които я отличават. Разполага с най-модерна и богата база, която е фундамент на образователно - възпитателната работа, социализацията и отглеждането на детето. Педагогическите специалисти са високо квалифицирани, доказани професионалисти, а имената им са известни и авторитетни. Във всичко това ще се убедите сами!

Девизът на детската градина е „Учители и родители – заедно за благополучието на децата”. Той символизира единството и дълбоката свързаност на убежденията, ценностите, вярванията и мисията на детската градина. Основният принцип на работа тук е „Няма нищо по-важно от детето”, което е израз на водещото начало в действията и постъпките на всички работещи в детската градина – педагогически специалисти, администрация, непедагогически персонал. Детето е нашата върховна ценност, на него са подчинени всички практики и начинания.

Някои специалисти вкл. и от чужбина казват за детската градина: „ Постигнали сте истински рай”! Други казват: „Но тук е оазис!” „Това е детска градина на истински щастливи деца!”, „Такава детска градина не сме виждали и по света!”

Богатият педагогически и управленски опит и утвърденият иновативен стил на работа с институционализирано участие на родителите, както и богатият доказателствен материал за нашите постижения, уважение и признание от родителската общественост и от различни институции ни дават увереност да отваряме широко врати и сърца с любов и всеотдайност към децата и родителите.

Индивидуалният подход и подкрепата за личностно развитие на всяко дете са приоритет за нас. Непрекъснатото усъвършенстване на теоретичните познания и практическите умения на нашия амбициозен екип от педагогически специалисти са гаранция за качеството на образование, възпитание, социализация и отглеждане на децата в нашата детска градина. Ще се радваме да ни посетите, да се запознаете и да бъдете член на нашата прекрасна детската градина.

С УВАЖЕНИЕ,
ЦЕЦА ГЕОРГИЕВА
ДИРЕКТОР НА ДГ №2 „ЗВЪНЧЕ”

ДИРЕКТОР

Директорът Цеца Георгиева е удостоена с награди и отличия:

 • 2014 г. – „Значка на София”
 • 2011г. – Почетно отличие от МОН „Неофит Рилски” за дългогодишна,
  Цялостна, високо професионална трудова дейност в системата на
  народната просвета
 • 2011 г. - Грамота на СБУ - Приз „Учител на годината – 2011 г.” - в ХІV Национален конкурс на СБУ направление „Директори и пом. директори”
 • 2011 г. – Грамота по случай 10 години от учредяването на родителския алианс - Сдружение „Родителски алианс ”Благополучие в детската градина”
 • 2009 г.- Грамота от СБУ за постигнати високи резултати във възпитателно-образователната работа с децата и добро социално партниране
 • 2009 г.- Грамота на СО – за реализиране на ефективен модел за развитие на предучилищното възпитание и управленски модел за организация на образователната среда
 • 2009 г. – Юбилейна грамота по случай 40 години от създаването на Детска градина № 2 „Звънче” - Сдружение „Родителски алианс ”Благополучие в детската градина”
 • 2007 г. – Грамота за дългогодишен автор на научни и практически статии – Главна редакция на педагогическите издания – МОН
 • 2007 г. – Свидетелство – диплом за сътрудничество в обществено–полезната дейност на АЛИАНСА за утвърждаване на духовните и културни ценности - Сдружение „Родителски алианс ”Благополучие в детската градина”
 • 2006 г. – Ежегодна награда ”Константин Величков” - Грамота за високи постижения като български учител и принос в развитието на образователното дело – МОН

Професионално-квалификационно развитие на директора Цеца Георгиева:

 • Магистър по предучилищна педагогика;
 • Магистър по мениджмънт на образованието;
 • Магистър по логопедия;
 • Сертификат от Мадридския университет;
 • Сертификат от Гранадския университет;
 • Сертификат от Амстердамския университет;
 • Носител на І ПКС.

 

zvunche.com 2015 © всички права запазени.